глобальний тренд - натуральність!

Ароматизатори для кондитерських виробів
Сьогодні внутрішній ринок кондитерських виробів майже нічим не відрізняється від європейського, оскільки вітчизняні виробники пропонують різноманітний асортимент кондитерської продукції своїм споживачам. Головним трендом на світовій площадці залишається натуральність. В Україні цієї хвилі дотримуються лідери внутрішнього ринку, серед яких і компанія «Фрутаром Етол (Україна)», яка пройшла усі необхідні етапи, пов’язані із сертифікацією продукції, маючи в своєму арсеналі відповідні документи.
Компанія «Фрутаром Етол (Україна)» пропонує широкий портфель продуктів для виробництва кондитерських виробів: рідкі ароматизатори, порошкові інкапсульовані ароматизатори, інкапсульовані фрукти та соки, екстракти; фрукти, соки та їх суміші у гранульованій формі, смако-ароматичні суміші для крекерів, харчові барвники та інші інгредієнти. Кондитерське виробництво є інтенсивно-сировинним через те, що частка матеріалів складає 60-75% від собівартості продукції. Кондитерський сектор зазвичай використовує вітчизняну сировину: борошно, цукор, молоко і вершкове масло. Тільки та сировина, яка не виробляється в Україні, імпортуються, а саме: какао-боби, горіхи, арахіс, екзотичні масла і суміші, такі як кокосове і арахісове масло та інші інгредієнти. Основними факторами, що впливають на потужність кондитерського сектора є демографія населення, ціни на сировину, заробітна плата в галузі, а також ціни на енергоресурси. Враховуючи важку економічну ситуацію на українському ринку, знецінення української гривні, зростання курсу валюти, події на сході країни, зниження платоспроможності населення, кондитери шукають рішення як працювати з новими цінами на інгредієнти і робочу сировину в умовах, що склались, намагаючись знизити собівартість продукції не відходячи від смакового профілю продукту.
Ароматизатори дозволяють створити унікальний смаковий профіль продукту, також з їх допомогою виробники можуть зменшити собівартість кінцевого продукту. Наприклад, кондитерські вироби з жировою начинкою (вафлі, печиво). Какао-порошок та сухе молоко, які входить до складу жирової начинки, суттєво впливають на вартість продукту, тому, при зменшенні їх закладки і коригуванні смако-ароматики за допомогою ароматизаторів, можна досягти зменшення собівартості готового виробу без погіршення його органолептичних характеристик. За допомогою ароматизаторів можна також частково зменшити закладку масла або шоколаду, при збереженні смакових властивостей продукції. У шоколадних виробах продовжують лідирувати комбінації з горіхами (фундук, мигдаль і марципан), серед фруктових ароматів лідирують комбінації з апельсином і полуницею, популярні аромати карамелі та вершків. Шоколад надає виробникам прекрасну можливість для застосування екзотичних і неординарних ароматів і, якщо ще кілька років тому, включення чилі та інших видів перцю до складу шоколадних виробів було нестандартним рішенням, то сьогодні такі продукти сприймаються споживачем як норма. При цьому, варто відмітити, що український споживач довіряє продукції зі смаками, які знає.
На сьогоднішній день компанія «Фрутаром Етол (Україна)» як частина глобальної групи Frutarom на території України, на базі R&D центрів, спільно з досвідченими флейвористами має можливість вдосконалювати свій асортимент. Наша компанія постійно поновлює асортимент ароматичних продуктів. Натуральність є одним з глобальних трендів харчової індустрії, тому ми постійно розширюємо портфоліо натуральних ароматизаторів і рекомендуємо нашим партнерам рішення з використанням власне натуральних ароматичних продуктів. Завдяки багаторічному досвіду та широким можливостям, наша компанія допомагає своїм партнерам створювати нові хіти продаж.

 Ми прагнемо бути вибраним партнером для смачного та здорового успіху!